Voorbeelden van mijn werk 
 

 

Gezellige mega-kast

 

De opdracht was een ontwerp te maken voor een kleine slaapkamer met heel veel kastruimte voor kleding en boeken, ruimte voor tv, maar... het mocht vooral geen grote, ongezellige kastenwand worden!

Het resultaat: meters hang- en legruimte, boekenplanken, kledinglades en een dressoir. Door met gipswanden de zijkanten van de kast te maken lijkt hij tegen de  lange wanden weg te vallen. De lage dressoirkast is aan de ene kant in gebruik als boekenkast, in de achterkant is een ladenkast ingebouwd.

Zo blijkt, een grote kast kan heel gezellig zijn!

 

  

 

Mini zolderkamertje wordt een heerlijk licht kinderkamertje.

 

Kleding, boeken en speelgoed zijn netjes opgeruimd in de kast die tegelijk het trapje naar de hoogslaper is. Met een lekkere hangstoel onder het voeteneind om te chillen blijft er voldoende vloeroppervlakte over om heerlijk op te spelen.

Dat is letterlijk: klein maar fijn!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stoere klimboom 


Met een behangdetail van een stoere klimboom en een strook hoog gras is met weinig middelen een echte peuter-avonturenkamer gemaakt. Boven het bed hangt een plaat met schoolbordverf, zo kan de kleine bewoner z'n fantasie de vrije loop laten.

Om de behangstrook mooi over te laten lopen in het blauw van de muur zijn de randen van de behangstrook na het aanbrengen met een tamponeerkwast bewerkt met de blauwe muurverf. 

 

 

 

 

 

 

Een meisjeskamer op de groei.


Mooi behang is soms erg prijzig. Daarom is het zo leuk om met 1 strook behang zo'n knallend effect te bereiken. Op veilingsites kun je soms voor weinig geld een restant kopen.

Het bureau en de opstelling zijn neutraal, dus met een nieuwe kleur of ander behangetje kan het kleine dametje hier spelen en werken tot ze een echte dame is.

 

 

 

Leuke decoratieklus

 

Deze wandschildering is gemaakt op een gladde, wit geschilderde muur. De kleine opdrachtgever heeft zelf meegewerkt aan dit kinderkunstwerk. Simpelweg met aquarelverf (gewoon de paletdoosjes die je in de hobby- of speelgoedwinkel koopt) en een paar kwasten en penselen. Doordat je het, zolang het niet is ingedroogd, weer kan wegvegen met een vochtige doek kan er bijna niets misgaan. Teken dun met potlood een tekening op de wand en ga lekker samen schilderen.

Een gezellige dag en een supertrots kind zijn gegarandeerd!

 

 

 

Fotowerk met meerdere functies

 

Om de in het interieur storende deur van de trapkast 'weg te werken' heb ik een fotocollage gebruikt om de aandacht van de deur af te leiden. Ook is het een creatieve manier om foto's ten toon te stellen. Tegelijk brengt de horizontale lijn van het fotowerk de ruimte in balans. Het lijnenspel verbindt de verschillende elementen in de kamer met elkaar. 

Het fotowerk is gemaakt met losse foto's die op dunne plaatjes hout zijn geplakt. Het geheel is vervolgens afgewerkt met vernis.


 

 

 

Speelhuisje

 

Een loze hoek op een overloop op zolder wordt op een eenvoudige manier een fantastische speelplek voor de kinderen. Bijkomend voordeel is dat er veel speelgoed netjes en uit het zicht in opgeruimd kan worden. 

Onder het schuine dak is in een haakse hoek een rachelwerk gemonteerd. Daar overheen is het huisjes-doek gehangen. De uitvoering vraagt veel creatief talent maar het kan met een klein budget. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Superzonnig

 

Dat is het woord voor deze warme gele kleur. En dan heb je weinig anders meer nodig om het gezellig te maken. Het tienerbed ligt vol met kussens, een vlinderwolk op de muur en het is een heerlijk meisjespaleis.

Voor deze gezelligheid maken ze graag 's ochtends hun bed op.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lampenkapje gebroken?

 

Jammer om het lampje weg te doen. Met een oud kanten kleedje van de kringloopwinkel, en een potje textielverharder is in een paar uurtjes een nieuw lampenkapje gemaakt. Als het kant iets te vrouwelijk is naar je smaak, gebruik dan een ander stofje.

 

 

 

 

 

De kracht van het mixen

 

In een nieuwbouwhuis is met een oud glas in lood raam een ongewone doorkijk gemaakt. Hier is het als een soort 'raamhanger' in een opening tussen de keuken en de zithoek geplaatst. Doordat het vrij hangt geeft het een luchtig effect en accentueert het de strakke lijnen van de rest van de ruimte.

Zo is het in de zithoek, maar ook in de keuken een bijzondere eyecatcher.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


fotografie: Annieke Stevens